Пробиотик „Бацилус Коагуланс®“

probiotik-bacillus-coagulans-natures-sunshine-nsp-bulgariaПробиотик „Бацилус Коагуланс®
Код: 6109
90 капсули х 810 мг
Цена: 57,80 лв.
kupi-sega-nsp
Цена след регистрация: 41,30 лв

В долната част на човешката храносмилателната система се намират различни по вид и много на брой микроорганизми – неизменна част от храносмилателната система. Чревната микробиота, така наречената „чревна флора“ играе важна роля в храносмилателните процеси, обмяната на веществата и имунната защита на организма.

Броят и качеството на добрите бактериите, които я съставят, се влияе от фактори като процеса на стареене, неблагоприятно рН на чревната среда, патогенни микроорганизми, различни взаимодействия с околната среда, външни температури, стрес, перисталтика, жлъчни киселини, имунни реакции и др.

Нека споменем само, че от доброто храносмилане зависи здравето на всички органи и системи в организма. Неслучайно, още преди хилядолетия, аюрведичните лекари са знаели за важността на този процес и са твърдели, че ако храносмилателната система не работи добре, то никоя друга система и орган в нашето тяло, не може да функционира пълноценно.

При заболяване на някой от храносмилателните органи, при инфекциозни болести или пък при хранителни алергии и др. често се наблюдава нарушаване в състава на чревната микрофлора, така наречената дисбактериоза.

Една от основните причини за появата на дисбактериоза се крие в увеличаващата се употреба на антибиотици, сулфонамиди и ред други лекарствени препарати, но също така може да бъде предизвикана и от постоянен или силен моментен стрес. Поради тези причини, към рискова група хора, с предразположения за развиване на дисбактериоза, спадат хора, живущи в екологично нечисти региони и/или такива, които са подложени на постоянно психологично напрежение.

Осъзнавайки важността на чревната микрофлора за здравето на човека, компания Нейчър‘с Съншайн е разработила пробиотика „Bacillus coagulans“. За разлика от другите два пробиотика на компанията (Про В11 и Бифидофилус Флора Форс), той не се влияе от външната температура и няма нужда да бъде съхраняван в хладилника, което го прави идеалната био-активна добавка при пътуване.
Капсулите на „Бацилус Кoагуланс“ са създадени така, че да преминават безпрепятствено през силно киселинните стомашни сокове, като по този начин те се разтварят точно там, за където са предназначени, осигурявайки целенасочена помощ на червата и поддържайки здравословен баланс на чревната флора. Както вече стана ясно, „Бацилус Коагуланс“ не е подходящ за всекидневна употреба, а за моментен стомашен дискомфорт или временни храносмилателни проблеми като газове, подуване, киселини, диария и др.
Освен полезни микроорганизми, този пробиотик е обогатен и с пребиотични фибри, благоприятстващи размножаването на полезните бактерии в червата.

Действия:
– облекчава моментни храносмилателни разстройства като диария, газове и подуване на корема
– подпомага здравето на стомашно-чревния тракт
– участва активно в извеждането на токсините от организма
– увеличава съпротивлението на тялото срещу вирусни зарази, подсилвайки имунната система
– не се влияе от температурата на обграждащата го среда, не изисква съхранение в хладилника
– съдържа пребиотични фибри, благоприятни за развитието на чревната флора

Приложения:
– колит, газове, подуване, тежест в стомаха
– дисбактериоза, болест на Крон, диария
– химическо натравяне, салмонелоза
– лошо храносмилане, запек
– слаб имунитет
– паразитни и гъбични инфекции (млечница, candida albicans…)

Прием: възрастен – 1 капсула х 3 пъти на ден по време на хранене с голяма чаша вода.
Капсулите също могат да се отварят и храната да бъде директно поръсена с тяхното съдържание или да бъдат разтворени в сок, вода или друга полезна напитка.
Продуктът влиза в първоначалната детокс програма на орагнизма!

Състав: една капсула съдържа 1 милиард CFU* Бацилус Коагуланс (Bacillus coagulans) + пребиотични фибри.
*CFU (colony forming units или единици, образуващи колонии)

За по-подробна информация, консултирайте нашия ГИД на пробиотиците!
Оригинално наименование: Bacillus coagulans