Дистрибутор на НСП

uspeh-mlm-nature-sunshine-bulgaria-nsp

1.Откога компания Nature’s Sunshine присъства на пазара?

NSP (Nature’s Sunshine Products) е създадена в далечната 1972 г. в САЩ. Фирмата е в България от април 2017 година.

2. Как да стана дистрибутор на НСП?

За да разпространявате и се възползвате от до 40% отстъпка върху продукцията, трябва да станете дистрибутор/ партньор на NSP. Това може да стане като попълните формуляра в сайта на компания Нейчър’с Съншайн – Европа. След регистрация, ще получите мейл с вашия номер и парола за достъп до вашия личен онлайн кабинет.

3. Защо толкова много хора говорят негативно за MLM?

Защото хората бъркат финансовите пирамиди и мрежовия маркетинг. Всички помним, дивите 90 години на миналия век и огромния брой измами, които се разпространиха като епидемия из народа. Хората даваха пари, агитираха техни близки и познати да се включат в така печелившото начинание, а в крайна сметка бяха излъгани и ограбени от безскрупулни индивиди.

За нещастие мрежовият маркетинг масово се бърка с този тип финансови пирамиди. Но ако и в МЛМ бизнеса се работи директно с хора, като се започва от най-близките, друга прилика между двете не съществува. В МЛМ се изучава психология, управление на човешките ресурси, маркетингови техники и подходи, начини за личностно обогатяване и прочие. Мултилевъл маркетинга е за хора, които обичат стратегията, притежават методичност и дисциплина и най-вече харесват общуването, както и работата в екип.

Странните обяви, които доста дистрибутори публикуват из препълнени с всякакъв вид оферти сайтове и форуми, допринасят за лошата репутация на МЛМ бизнеса.

Но за щастие в наши дни, хората са все по-образовани и започват да разбират: разликата между мрежовия маркетинг и финансовите пирамиди, както и потенциалът, който се крие в този тип предприемачество.

4. Вие казвате, че сега отношението към мрежовия маркетинг се е подобрило. Но защо все още виждаме някои да реагират с репликата: „Не ми предлагайте мрежов маркетинг“?

Наскоро беше направено проучване. Определен брой хора, които са написали подобно изискване в сайтове и форуми за работа, са били попитани какво против имат мрежовия маркетинг. Резултатът се оказа много интересен: 10% от хората казали, че не вярват в него; 80% от хората твърдели, че нямат нищо против, но просто в МЛМ печалбите не са бързи, а те спешно се нуждаят от пари; 10% от хората са заявили, че се отнасят позитивно към МЛМ и вече са започнали работа в мрежова компания, но тъй като са все още в началото, се нуждаят от допълнителни доходи.

5. Всичко това не са ли различни разновидности на пирамидите и не печелят ли само тези, които са на върха?

Във всички страни, финансовите пирамиди са противозаконни и се наказват със строги присъди. Но това не е така с МЛМ компаниите. Основната разлика между двете се състои в липсата на реален продукт.
А другата разлика е в това, че при финансовите пирамиди наистина печелят само тези, които са на върха за сметка на всички други, които губят своите пари и време.
В мрежовия маркетинг нищо подобно не се случва. Всеки един дистрибутор, независимо кога се е включил, може да построи своята собствена структура и да създаде своя екип от хора, като по този начин да печели повече от висшестоящите спонсори.

6. Всички лидери твърдят, че MLM дава неограничени възможности за финансов растеж. Тази перспектива стопля душата, но как седят нещата в реалния живот? Много хора, които са влезли в този бизнес, работят около година и не виждат тези големи пари. Как най-лесно може човек да се ориентира във времето?

Никога и в нищо няма 100%-ви гаранции. Мрежовият маркетинг не прави изключение. А чрез твърдене на обратното се всяват неоправдани надежди. Единственото нещо, което МЛМ гарантира е, че тук вие получавате точно толкова, колкото сте изработили. Лимит в приходите съществува само на теория и все още никой не е успял да го достигне. Всъщност такъв лимит си налага самият дистрибутор според времето, желанието и необходимостта му от доходи. Понякога този лимит е чисто психологически и единствено в главата.
Правилото „Успявам не като бързам, а като не спирам“ важи в пълна сила. Чисто ориентировъчно и след редовна работа, съществени резултати могат да се видят след 1,5 -2 години в размер на 2000 евро на месец.

7. Не умея да продавам. А и не искам да ходя из разни учреждения и фирми с каталози за да предлагам продукти…

Всяко рекламиране на продукт или услуга от производителя към клиента е вид продажба. Мрежовият маркетинг също е определен вид продажби, но с тази разлика, че тук системата е по-особена и приема формата на игра, разговор, грижовност към другите, разбиране. Успешният МЛМ дистрибутор е интересен събеседник, фин психолог, обучен експерт и педагог… Всичко това е изкуство, което почти всеки може да овладее.

Хубавото е, че в мрежовия маркетинг всеки сам избира как да работи – продажбите могат да се осъществяват чрез препоръка, желание да се помогне, предложение за продукт, директен контакт, презентация и т.н.
В МЛМ- а, най-печеливш не е този, който най-много говори, а този, който умее да вникне в потребностите на човека срещу него.

Мрежовият маркетинг дава невероятната свобода да се работи както, когато и колкото се желае. Хора от различни професионални поприща и хоризонти работят за Nature’s Sunshine. Лекари, жени в майчинство, бизнесмени, пенсионери, студенти и т.н. Всички те намират своята посока, стил и ритъм на работа. А ако попаднете на сдружен и приятелски екип, то вашият успех е вече наполовина гарантиран.

8. Необходимо ли е да нахалствам и убеждавам хората?

Всъщност ако искате да имате успех в мултилевъл маркетинга, точно това не трябва да правите. Специфичността на нашата дейност се състои в това да се предостави информация на хората как мога да спечелят допълнително пари или да превърнат МЛМ в основен източник на приходи. Да убедите силна личност без факти е малко трудно, даже може да доведе до раздразнение. Това не е добър подход ако желаете да привлечете силни и уверени хора във вашата структура.

9. Притеснявам се от факта, че някои продукти са доста скъпи. Това веднага стеснява кръга хора, на които мога да ги предложа.

В това отношение, ще се наложи промяна, която да потисне инстинктивното желание да се продават евтини стоки. В продажбата цената е от второстепенно значение. Много по-важно е вътрешната настройка и приоритетите на човека срещу вас, но също така и увереността на продавача, че продукцията си струва парите. Пример: продукт на стойност 30 лв. за един месец означава по 1 лв. на ден, което е нищожна цена за поддържане на добро здраве. И още веднъж: важното в случая е увереността на консултанта, не цената на продукта.

10. Мой познат се захвана с МЛМ, но нищо не се получи. Защо някои успяват, а други – не?

Както в който и да е друг бизнес, така и в мрежовия маркетинг съществуват три условия за постигане на успех:

– силно желание за подобрение на жизнения стандарт (повечето хора искат това да се случи от само себе си или чрез някой друг)
– знания и практически действия
– действия

Ако едно от тези три условия не е на лице, успехът не идва. А това значи, че в МЛМ не жънат успех:

– пасивните хора (които искат подобрение, но не са готови да предприемат каквото и да е било за това)
– хората, отнасящи се несериозно към обучението (в университета се учи 3-5 години, докато в МЛМ много хора не са способни да отделят 2 часа седмично). Всяка нова професия изисква съвестен подход и подготовка.
– мързеливите хора

11. Най-вероятно няма да успея. Хора, като мен са каръци и обстоятелствата винаги са срещу нас. Може би догодина обстоятелствата ще са по-благоприятни.

Разбира се вината не е ваша. Направете нужното за да промените нещата. Не забравяйте, че ако продължавате да правите едно и също, ще получавате един и същ резултат. Променете се, пробвайте друго мислене и действие в живота!

12. За да продаваш в МЛМ, трябва да имаш много познати, които да купуват продукти

Не е задължително. Можете да работите както с познати, така и с непознати хора (топли и хладни контакти). В наше време е трудно да се намери човек, който не е заинтересуван от собственото си здраве или който е застрахован срещу злополуки. Във всеки случай в мултилевъл маркетинга, получавате пари не от вашите лични продажби, а от тези на хората във вашата структура (екип).

13. Ако се занимаваш с МЛМ, то трябва да си общителен и разговорлив човек

Хората са повече или по-малко общителни в зависимост от това, което работят. Ако решите да се занимавате с мрежови маркетинг, то вие ще общувате като за начало с вашите близки и приятели, а след това с техни приятели, после с непознати, които могат да станат ваши много добри приятели. С всички тези хора, ще имате общ интерес и цел, която да ви сплотява.

14. Трябва ли да си добър оратор?

Не е задължително. В този бизнес, най-важното е да имаме необходимите знания и възпитание. Трябва да знаем кога и какво да кажем, какво да направим. Нима на един учител по математика му е нужно красноречие за да обясни как се изчислява даден интеграл?

15. Трябва ли да сме уверени в себе си?

Увереността независимо с какво сте се захванали, идва с опита и знанията. Когато знаете точно какво трябва да се направи, вие се чувствате уверени в себе си. Колкото по-професионални знания и опит придобивате, толкова по-многобройни ще са вашите резултати и толкова по-голяма ще е убедеността в собствените възможности.

16. Трябва ли да имам медицинско образование за да работя в компания NSP?

В NSP, много хора постигат успех без да имат медицинско образование. Освен това няма никакво изискване за специфични дипломи. Но това не значи, че партньорите на компанията не са образовани. В МЛМ-а има много примери за лекари, млади бизнесмени, психолози, учени, които не са постигнали нищо. И такива, които започват на 60-годишна възраст, без специфични дипломи и които жънат сериозен успех. Това показва за пореден път, че в мултилевъл маркетинга трябва единствено желание за учене и работа.

17. Мога да отделя малко време за МЛМ бизнеса. Ще мога ли да успея въпреки това?

В този бизнес наистина можете да успеете ако отделяте не повече от 2 часа на ден. А когато той се превърне във ваш основен източник на доходи, вие сами ще определите дали си заслужава да увеличите времето или не.

За да успеете, е повече от достатъчно да сте постоянни и последователни в действията. Всяка сутрин се питайте: „какво ще направя днес за да се доближа до успеха?“ Вечер отговаряйте на този въпрос, дори и да сте прочели една статия с необходимата информация, важното е, че вие следвате неотлъчно вашата цел.

18. Аз съм твърде млад и няма да ме вземат насериозно

Ако наистина мислите така, то вие сте прав. Но дори и в този случай, можете да „надъхате“ някого чрез неподправената енергия и ентусиазъм към работата. Със сигурност това ще е страхотен трамплин към прогреса.

19. Мислите ли, че не е прекалено късно за мен? Скоро ще се пенсионирам.

Разбира се, че не е. МЛМ е бизнес, в който можете да започнете кариерата си по всяко време и на всяка възраст, а вашият придобит опит и мъдрост могат много да ви помогнат.

20. Може ли цялото ми семейство да работи в МЛМ бизнеса?

Мрежовият маркетинг позволява организирането на семеен бизнес. Даже бихме казали, че семейството е основната сила и подкрепа в мултилевъл маркетинга. Един семеен екип може да постигне невероятни резултати. Наблюденията показват, че тук брачните двойки са изключително успешни. От друга страна, МЛМ-а може да се окаже невероятна подготвителна школа за децата. Чрез МЛМ те ще са по-дейни и по-добре подготвени да се справят с житейските ситуации.

21. Моето семейство не ме подкрепя в работата ми в МЛМ бизнеса. Какво мога да направя?

Нямате нужда от одобрението на никой друг, освен вашето собствено. Разбира се, на вашите близки новото занимание им се струва странно и непознато, но тях ги тревожи повече самата новост, а не толкова самото занимание. В МЛМ има хиляди примери на хора, които са създали огромен бизнес без помощта на съпруга/та. А ако вие търпеливо и последователно се занимавате с мрежовите продажби, то вашите близки ще забележат резултатите, ще видят промяната във вас и ще се отнасят доста по-благосклонно, даже заинтересовано към вашата работа.

Основната пречка, с която много хора се сблъскват това е, че повечето от нас не са готови за успеха. Не всички са ентусиазирани и отворени към новото като вас. Не се учудвайте ако много от вашите най-добри приятели и роднини се шегуват с вас и не желаят да участват във вашите дейности. Някои ще ви нарекат „луд“, но това не е проблем. Усмихнете се, благодарете им за тяхната загриженост за вашето психично здраве, отдалечете се възможно най-бързо от негативното, подкопаващо влияние на този тип хора и се отдайте на вашата МЛМ дейност.

22. Какво ще рече „маркетингов план“ или „компенсационен план“?

Това е системата от възнаграждения и условията за тяхното получаване, сформирана от компания NSP за партньорите, които разпространят продукцията на пазара. Маркетинговият план също така осигурява система за стимулиране ръста и темпа на кариерното развитие на дистрибуторите. По-точно казано, това е планът, според който компания NSP ще ви плаща съответните комисионни според потреблението на хората от вашата структура.

23. От какво се печелят пари в МЛМ-а?

Само и единствено от оборота на вашата структура.

point-exclamation-png


Екипът, към който ще се присъедините е от съществено значение, понеже той ви оказва подкрепа, той ви обучава и прави работата забавна. Ние Ви каним да се присъедините към нашия екип. Nature’s Sunshine Products (Нейчър Съншайн Продъктс) е сигурна компания с дълголетни традиции. Не пропускайте шанса да бъдете сред първите, които ще разпространяват невероятните продукти на NSP в България!