Етерично масло от лавандула

essential-oil-nsp-lavandulaЕтерично масло от лавандула
Код: 3847
15 мл – 71,20 лв.
kupi-sega-nsp
Цена след регистрация: 50,80 лв.

Етеричното масло от лавандула се използва от античността от една страна заради приятният аромат, но също така и заради многобройните лечебни свойства, които лавандулата притежава. Лавандуловото масло се счита за едно от най-полезните и многостранни есенции.

Използва се за стимулиране бързото зарастване на кожата (рани, изгаряния, ухапвания от насекоми), за активиране на кръвообращението, за успокояване на нервната система (стрес, преумора, безпокойство), за лечение на различни кожни заболявания (акне, дерматит, екзема, псориазис, гъбички…).

Освен това етеричното масло от лавандула се употребява и като природно спазмолитично, имуностимулиращо, антиаритмично, отхрачващо и обезболяващо средство.

Действия:
– притежава антисептично и имуностимулиращо действие
– стимулира тъканната регенерация, ускорява зарастването на рани
– действа успокояващо, стимулира умствената активност, повишава когнитивните функции
– има антибактериално и регулиращо производството на кожния себум свойство
– действа антиоксидантно като забавя стареенето
– действа като природно обезболяващо

Приложения:
– простудни заболявания, хрема, бронхит, възпаления на гърлото
– изгаряния, рани, кожни язви и възпаления, натъртвания, измръзвания
– гъбички, афти, акне, псориазис, херпес, ухапвания от насекоми
– безсъние, нарушен сърдечен ритъм, високо кръвно налягане, постстресови състояния
– артрит, мигрена, гадене, повръщане, вагинит, пречистване на въздуха… 

Съдържание: 100% чисто органично масло от цветовете на лавандула (lavandula angustifolia) от EcoCert сертифицирано био производство, произход: Франция. Произведено по метода на парна дестилация.

Всички етерични масла на компания Нейчър‘с Съншайн са с 100% органичен състав, без пълнители или каквито и да е синтетични компоненти!

Начин на употреба: етеричните масла се употребяват ароматно тоест чрез вдишване (дифузер, директно от флакона…), локално тоест директно върху кожата (масажи, компреси, вани…) и вътрешно, само по лекарска препоръка.

Използвайте съответното етерично масло разредено и след консултация със специалист!

point-exclamation-pngТъй като активните съставки на етеричните масла са летливи, горещо препоръчваме да се употребяват, заедно с базовия лосион за ръце и тяло на Nature’s Sunshine! По този начин базовия лосион не само ще предотврати бързото изпаряване на маслото, а и ще оптимизира неговото усвояване в нашия организъм.

Маслото е подходящо за употреба с ултразвуковия дифузер на Nature ‘s Sunshine.

Сертифициран ЕкоСерт продукт!

ecocert-certificat-bgСертификат ECOCERT – Франция

Сертификатът се издава от независима екологична организация с 20 годишен опит, призната от Френския комитет по акредитация COFRAC. В следствие на едни от най-строгите изисквания за произход с цел сертифициране на биологично чист органичен продукт, ЕкоСерт се е превърнал в международна гаранция за качествено съдържание, признат от потребителите. Чрез представителства си в 130 страни, ЕкоСерт гарантира качество и проследяване произхода на съставките в световен мащаб.

За да се присъди ЕкоСерт сертификат на даден продукт, той трябва да притежава най-малко 95% биологично чисти съставки от биоземеделието. Продуктът не трябва да съдържа следи от нефтопреработени, силиконови или ГМО материали, както и от изкуствени консерванти, синтетични оцветители, химически аромати или ингредиенти от животински произход. Забранени са всякакви тестове върху животни, а производствения процес и опаковките също трябва да съответстват на изискванията на сертификата.

ЕкоСерт е призната и уважавана институция в света на природно-чистите продукти, чиито експерти редовно биват търсени от френските и европейски институции.