Колаген+

Колаген+
Код: 22721 – 180 мг
цена: 118,50 лв.

Цена след регистрация: 85,00 лв.

Колаген+ е продукт, специално създаден от една страна за подмладяване и разкрасяване на кожата, изглаждане на косата и заздравяване на ноктите, а от друга: за възстановяване и поддържане здравето на ставите и лигаментите.
Съставът на Колаген+ съдържа колагенови пептиди, витамин С, цинк и хиалуронова киселина. Комплексна формула, която гарантира оптималното усвояване на нейните ингредиенти.

Въпросната комбинация от колаген с витамин С, цинк и хиалуронова киселина е особено ефикасна тъй като действието на нейните компоненти е тясно свързано със синтеза, защитата, задържането и разпространението на колагена в нашето тяло.

Ето и в какво се изразява това:

витамин С е силен естествен антиоксидант, който е необходим за синтеза и поддържането на колагена в тялото. Този витамин също така действа като своего рода лепило, съединяващо колагеновите влакна. Също така, витамин С помага в процеса на генериране и регенериране на витамин Е, известен още като „витамина на красотата“. Витамин С е важен за имунитета, здравето на кожата, растежа и възстановяването на телесните тъкани като цяло. Неговата препоръчителната дневна доза (RDA) е не повече от 2000 мг на ден. Да не забравяме, че като водноразтворим витамин, нашият организъм не е способен да го стокира и трябва постоянно да си го набавя от външни източници.

цинкът, играе жизненоважна роля за синтеза на колаген. Този минерал е от съществено значение за възстановяването на клетките и предпазва от разрушаване колагена в нашия организъм. Недостигът на цинк може чувствително да намали количеството произведен колаген, затова ежедневният прием на цинк е от съществено значение.

хиалуроновата киселина осигурява на колагена подходящо влажна среда, благодарение на която, колагеновите влакна да могат да се „разтягат“ без да се късат. По този начин чувствително се подобрява еластичността на кожата, а от там се възвръща (запазва) младежкия вид, за който всички мечтаем. Хиалуроновата киселина също помага за по-бързото зарастването на рани, възстановяването на тъкани, при напукани устни, проблеми със скалпа, венците и дори нормализира нивото на влага в очите. Не на последно място хиалуроновата киселина изглажда финните бръчици и забавя появата на нови такива.

cамият колаген е богат на аминокиселини като глицин, пролин, хидроксипролин и хидроксилизин. Oсвен това проучванията показват, че колагенът се абсорбира в организма под формата на ди- и трипептиди, които благодарение на венозния кръвен поток достигат до кожата и хрущялните тъкани.

Прием: една доза Колаген + (6 гр) се разтваря във вода или в любима напитка (кафе, чай, смути, плодов сок и др.). Да не се прибавя в твърде топла или вряла вода. Да се пие не повече от 1 саше на ден.

Състав:
колагенови пептиди (хидролизиран говежди колаген) ……………………… 5,81 гр
витамин Ц (L-аскорбинова киселина)………………………………………… … 60 мг
цинк (цинков цитрат, цинков глюконат) …………………………………………. ……….. 8,19 мг
хиалуронова киселина(натриева хиалуронова киселина) ……………………….. 9 мг
Помощни вещества: регулатор на киселинността (лимонена киселина), подсладител (стевиолови гликозиди).