Blog

Кръвта или как въздействаме на нас самите и на другите от разстояние

В Израел са направили един интересен лабораторен опит: взели капка кръв от един пациент. Изследвали са я под микроскоп и са я показали на голям екран. Наблюдавана е много интригуваща картина: в капката кръв е имало бактерии, които са се движели бавно, имало е също и кръвни клетки (макрофаги), които по принцип са отговорни за поддържането на кръвта чиста и здрава. Но последните са били сякаш в задрямало състояние. Бактериите се движели безпроблемно, а макрофагите пасивно си седели като улични стълбове, сякаш не виждат вредопричинителите.  

Повече!

За непознатите свойства на познатата червена детелина

Знаете ли, че емоциите са заразителни. Можете да ги прихванете от други хора, точно като вирус. Когато много хора изпитват сходни емоции, можем да наречем това явление емоционална пандемия. Емоционалната пандемия е един от най-опасните феномени на този свят. Защо ли? Защото тя е способна да създаде колективна истерия, ситуация, при която хората са повлияни от групова емоция така че губят всякаква дистанция над събитията, действат първосигнално и процеса на разсъждение при тях, е сведен до нула. И още: емоционалната пандемия кара хората да „забравят“ понятието за правилно и грешно. Ярък пример до какво може да доведе една емоционална пандемия примерно от гняв, е линчуването, но безредиците, вандализма и грабежите също са причинени от емоционалната групова пандемия на гняв и агресия. Повече!

Гид на пробиотиците на компания Нейчър’с Съншайн

Компания Нейчър’с Съншайн е разработила няколко патентовани пробиотични формули от серията „НутриБиом“, гарантиращи здравето на чревния тракт, а от там и на целия човешки организъм.
Но каква е разликата между трите пробиотика? И кой е най-подходящия за мен сега?
Този гид ще внесе повече светлина и информация относно пробиотиците като цяло и ще ви помогне да се ориентирате към най-добрия за вас. Повече!

Натуропатичният подход: видовете замърсявания в нашето тяло и тяхното елиминиране

Натуропатията е холистична наука за здраве и дълголетие, която разглежда човешкото тяло като едно цяло и взема предвид неговите физиологични, енергийни и емоционални измерения.
Един от основните принципи на натуропатията гласи, че всяка болест е следствие от натрупани шлаки и токсини в междуклетъчната течност тоест в кръвта и лимфата. От там тези шлаки се натрупват в мускулите, ставите, органите… Повече!

24-часовия график на хормоните в нашето тяло

Сигурно всички знаят, колко важни за организма са вестоносците на ендокринната система – хормоните. Последните ръководят нашето настроение, менструалния цикъл при жените, способността за зачеване и даже нашето поведение.

Повече!

Защо Бил Гейтс отказва да ваксинира собствените си деца?

В момента всичките петдесет американски щата налагат задължителни ваксини на децата, преди те бъдат допуснати до детска градина.
Примерно в щата Калифорния, се изисква задължителното ваксиниране на всички деца на възраст за детска градина или в предучилищна възраст като не се допускат никакви изключения, било то и заради религиозни съображения.
Щата Кънектикът пък принуждава родителите да ваксинират децата си срещу невероятните девет потенциални заболявания. Повече!

Флетчеризъм: важно е не само какво ядем, а и как го ядем

Чували ли сте за „флечеризма“?
Флетчеризмът носи името на своя създател, Хорас Флечър, богат американски авантюрист, живял в края на XIX и началото на XX век. Заради наднорменото си тегло, на г-н Флечър му била отказана застраховка живот, нещо, което той приел като лична обида.

Обида или не, този отказ е бил разтърсващото осъзнаване, от което имал нужда за да се захване с търсене на причината за излишните килограми, но също и за хроничната диспепсия, която го мъчела от години. Повече!

Спрете тези три вида лекарства ако искате да имате здраво сърце

Първопричинител на най-много смъртни случаи в света според данни на Световната Здравна Организация, сърдечно-съдовите заболявания не само са огромен бич за модения човек, но представляват и най-доходоносния източник на приходи за фармацевтичната индустрия.
Наистина, от 20 години насам нейните антихолестеролни, антихипертонични, антикоагулиращи лекарства държат челни позиции в продажбите, като в световен мащаб това се изразява в над 200 милиарда долара ежегодна печалба.  Повече!

Невероятните ползи от Пау Пау

Asimina triloba, повече известно като „Пау-Пау“, е малко широколистно дърво, растящо в Северна Америка. Неговите листа, клонки и кора са много богати на вещества, наречени „ацетогенини“.

Ацетогенините са активни съединения, които влияят върху производството на аденозин трифосфат (АТФ) в митохондриите на клетката. АТФ е високо енергийна молекула, която представлява основният източник на енергия в човешкото тяло. Ацетогенините селективно регулират производството на АТФ в определени клетки и по този начин могат да контролират тяхното кръвоснабдяване. Повече!

Листата от маслиново дърво: природна панацея срещу всички болести

Листата от маслиново дърво са познати от векове сред лечителите от средиземноморието. В началото на 18 век, листата от маслинa са били използвани против висока температура и за лечението на малария и диабет. Също така те са особено ефикасни в превенцията и лекуването на редица заболявания тъй като съдържат мощни природни антиоксидантни съединения като олевропеин, флавоноиди и секоиридоиди.  Повече!