Бифидофилус Флора Форс

bifidofilus-flora-force-natures-sunshine-bulgaria.jpgБифидофилус Флора Форс
Код: 4100
90 капсули х 510 мг
Цена: 69,00 лв.
kupi-sega-nsp
Цена след регистрация: 49,40 лв.

В долната част на човешката храносмилателната система се намират различни по вид и много на брой микроорганизми – неизменна част от храносмилателната система. Чревната микробиота, така наречената „чревна флора“ играе важна роля в храносмилателните процеси, обмяната на веществата и имунната защита на организма.

Броят и качеството на добрите бактериите, които я съставят, се влияе от фактори като процеса на стареене, неблагоприятно рН на чревната среда, патогенни микроорганизми, различни взаимодействия с околната среда, външни температури, стрес, перисталтика, жлъчни киселини, имунни реакции и др.

Нека споменем само, че от доброто храносмилане зависи здравето на всички органи и системи в организма. Неслучайно, още преди хилядолетия, аюрведичните лекари са знаели за важността на този процес и са твърдели, че ако храносмилателната система не работи добре, то никоя друга система и орган в нашето тяло, не може да функционира пълноценно.

При заболяване на някой от храносмилателните органи, при инфекциозни болести или пък при хранителни алергии и др. често се наблюдава нарушаване в състава на чревната микрофлора, така наречената дисбактериоза.

Една от основните причини за появата на дисбактериоза се крие в увеличаващата се употреба на антибиотици, сулфонамиди и ред други лекарствени препарати, но също така може да бъде предизвикана и от постоянен или силен моментен стрес. Поради тези причини, към рискова група хора, с предразположения за развиване на дисбактериоза, спадат хора, живущи в екологично нечисти региони и/или такива, които са подложени на постоянно психологично напрежение.

Осъзнавайки важността на чревната микрофлора за здравето на човека, компания Нейчър’с Съншайн е разработила Био-Активната Добавка (БАД) Бифидофилус Флора Форс, чиято цел е да възстанови по деликатен и естествен начин стомашната микрофлора.

Бифидофилус Флора Форс съдържа лакто- и бифидо-бактерии, които веднъж постъпили в стомашно-чревния тракт, много лесно и бързо се размножават, елиминирайки безпардонно патогенната микрофлора, в това число причинителите на дизенерия, салмонела, язва на стомаха и дванадесетопръстника (Helicobacter pylori).

Бифидофилус Флора Форс се препоръчва на малки и големи, подхожда даже и за бременните или кърмещи жени.

Действия:
– източник на живи бифидобактерии и лактобацили
– подобрява храносмилането
– повишава усвояването на хранителните вещества в храната
– стимулира синтеза на протеини
– възстановява чревната флора
– засилва устойчивостта на организма срещу вируси и бактерии
– подходящ за деца

Проложения:
– колит, газове, подуване, тежест в стомаха
– дисбактериоза, болест на Крон, диария
– химическо натравяне, салмонелоза
– лошо храносмилане, запек
– дизинтерия, лупус, малария
– анорексия, язва, фибромиалгия
– слаб имунитет
– паразитни и гъбични инфекции (млечница, candida albicans…)

Прием: Възрастни и деца над 3 години – по 1 капсула на ден по време на хранене с голяма чаша вода. Продължителност на курса – 1-2 месеца. Ако е необходимо, курсът може да бъде повторен.

Състав на една капсула:
лактобактерии (lactobacillus acidophilus) ………………….25 CFU (colony forming units или единици, образуващи колонии)
бифидобактерии (bifidobacterium longum) ………………….10 CFU (colony forming units или единици, образуващи колонии)
шафранка………………….470 мг
помощни вещества: фруктоолигозахариди, моркови на прах, малтодекстрин, желатин, целулоза, магнезиев стеарат.

1 капсула в момента на производството съдържа смес от бифидобактерии (Lactobacillus acidophilus – 25X108 КОe, Bifidobacterium longum, – 10X108 КОе)

Противопоказания: индивидуална непоносимост към една или повече от съставките.

След отваряне да се съхранява в хладилника!

point-exclamation-png
Прочетете статията за ролята на приятелските микроорганизми в нашето тяло „Как чревната флора влияе на нашето настроение и държание“ или за по-подробна информация, консултирайте нашия ГИД на пробиотиците!