7-те ценни съвета на мъжа, успял да свали 100 кг без диети и да промени до неузнаваемост своето тяло

Брокер от Уолстрийт споделя седем лесни правила за живот без тлъстини.

Джон Гейбриъл взел решение да промени живота си през 2001 г., след като се сринаха кулите близнаци. За 30 месеца мъжът е успял да свали 100 килорама без никаква диета.

На първо място, споделя той, трябва да сложим ред не в чинията, а в главата си. Откакто 200-килограмовият дебелак Джон се превърнал в строен хубавец, той помага на хиляди хора в десетки страни по света да се справят с излишното си тегло. Методиката му е проста и се състои от 7 правила.

jon-gabriel-predi-i-sega

Правило 1
Плюх на диетите и започнах да изучавам хранителните вещества. Оказа се, че цял живот съм страдал от недостиг на омега 3 мастни киселини. Забележете, че нито една диета не ви казва това и тук е голямата грешка. Аз промених менюто си така, че да получавам в достатъчни количества нужните ми вещества. И знаете ли какво стана? Апетитът ми към бонбоните и чипса отпадна от самосебе си. Просто вече не ми се ядяха. Вероятно в тях се съдържа някое от веществата, които по-рано са ми липсвали.

Правило 2
Излекувах стомаха си. Нямате представа колко е важно стомахът да е здрав. Хората редовно преяждат, защото стомахът им не може ефективно да извлича от храната нужните му вещества, тялото се паникьосва и се запасява с мазнини. Освен това проблемите с храносмилането провокират възпаления, които се отразяват върху хормоналния фон. Яжте по-често пробиотици (кисело мляко, йогурт) и продукти с правилни храносмилатенли ферменти.

Правило 3
Обмислих кога спя. Важно е да нормализираме съня си. По-рано да лягаме и по-рано да ставаме. Всеки проблем със съня води до напълняване и причината пак е в хормоните. Безсънието променя хормоналния фон, от което постоянно ви влече към сладкото и мазното. Това увеличава нивото на кортизол, който ви тласка да ядете бързи закуски, за да преборите депресията. Но нездравата храна дава временно облекчение и провокира производството на кортизол занапред.Да не говорим за това, че нощем направо ни се иска да влезем в хладилника и да излапаме нещо за „здрав сън“.

Правило 4
„Порових“ в главата си. Неслучайно наричат кортизола „хормон на стреса“. Ако спите лошо, организмът изпада в стрес. Факта, че стресът влияе на апетита, го знаете и без мене. Започнах да медитирам и да визуализирам в моето съзнание всеки следващ ден. Визуализацията е методика в източните изкуства. Тя направлява въображението да създава образа на желаната от вас действителност, работи на съзнателно и подсъзнателно ниво. По този начин, аз се избавих от стреса, а с него и от килограмите.

Правило 5
Научих за детоксикацията. След няколко месеца четене стигнах до раздела за детоксикацията. Разбрах, че организмът съхранява излишните токсини в мастните клетки. В онзи момент вече бях свалил 70 кг, но трябваше да се отърва от още 30. Значи именно в тях са останали всичките ми токсини. Така се увлякох по детоксикацията, че започнах да „промивам“ вътрешностите на органазима си с алкални течности – вода с лимонов сок, ябълков оцет, зелени сокове.
Ядях много зеленчуци, кълнове, фибри. Последните 30 килограма свалих доста по-бързо от първите 30, а ми се струваше, че би трябвало да е обратното. Всички отслабващи знаят колко е лесно да започнеш да отслабнеш и колко трудно се махат последните килограми.

Правило 6
Спрях да се тревожа за пари. Колкото по-малко зависите от парите, толкова по-щастливи и стройни ще бъдете. Преместих се в по-евтино жилище, започнах да харча по-малко за вещи и джаджи, започнах дори да си отглеждам зеленчуци. И парите вече не ме вълнуваха толкова. А когато се ядосам, зная, че мога да изям един домат, който съм отгледал сам. Това е по-добре, отколкото да се борим със  стреса с шоколад.

Правило 7
За да решиш проблема си с теглото, трябва веднъж завинаги да признаеш пред себе си: ти не си такъв генетично, не и заради тежкия кокал, а си дебел, защото си мързелив. За да отслабнеш, трябва да не се боиш от този свят. На мен ми помогнаха медитациите и визуализацията и се избавих от преследващите ме психотравми.

Около 65-70 % от моите познати страдат именно от „емоционално затлъстяване“. Мнозина живеят толкова некомфортно в окръжаващия ги свят, че подсъзнателно се чувстват в по-голяма безопасност в „защитната“ си обвивка от мазнини. Звучи, разбира се, доста странно, но такава е истината.