Бенки, херпес, обрив и други се появяват в следствие на вътрешни проблеми в нашия организъм

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 85

Опитните дерматолози твърдят, че кожни болести изобщо не съществуват и че всички заболявания, които се проявяват на кожата, се коренят в проблеми на вътрешните органи. За чисто кожен проблем може да се смята само крастата и ухапвания от насекоми. Всичко останало е свързано със заболявания на червата, лимфата и другите вътрешни системи. Кожата е най-мощният отделителен орган на тялото и ни спасява от инфекции. Ако нямаше обриви и гной, те щяха да плъзнат навътре. Гнойта представлява мъртви левкоцити и убити бактерии. Ако обривът боли, тогава инфекцията е вирусна, например при херпес, който поразява нервите на засегнатото място. Бактериите пък имат цвят и по цвета на обрива може да се определи каква бактерия атакува тялото. Ако са бели стафилококи, и обривът е бял. Ако са златисти стафилококи, излизат зелени пъпки и петте слоя на кожата са поразени.

Това твърди д-р Олга Бутакова, която е главен лекар към Московския институт по възстановяване на здравето и сътрудник на ООН към отдел „Охрана на труда и безопасност на околната среда”.

Гъбички, а не алергия

Aлepгичнaта диaтeзa – пoявaтa нa чepвeни oбpиви, най-често пo pъцeтe и пo бyзитe, не е заболяване, а гъбична инфекция, комбинирана със срив на имунитета и с дисбактериоза. При диатеза у децата винаги са намесени гъбички. Ние погрешно наричаме това алергия. Алергията е неправилна реакция на организма срещу чужди белтъци. Те обаче не преминават през кожата, а гъбичките. Деца с отслабнал имунитет и с дисбактериоза на червата са атакувани от гъбички – от кандида до аспергелиус. Ако същевременно е поразена и лимфната система, детето развива бронхит. Първо се появяват аденоиди, т.е. увеличени лимфни възли на носа, а след това на ларинкса. Следва появата на хроничен обструктивен бронхит и на четвъртия етап идва бронхиалната астма. А всичко започва с банална диатеза. Когато кожата не може да се справи с нея, се намесват другите отделителни системи – дихателната, храносмилателната и пикочополовата. Следователно е безсмислено да лекуваме кожните проблеми с мазила. Ефективни са само вътрешното очистване и противобактериалните програми.

Емоциите и храната също имат значение за здравето на кожата. Унищожават го липсата на вода и пиенето на токсични течности като компот, какао, чай, изкуствени сокове, а също наличието в тялото на паразити, вируси, бактерии, използването на медикаменти и наследствеността – например при раждане майката може да предаде определени типове вируси и бактерии на детето.

Бенките са следствие на вирусен агент

Съществуват 10 типа папиломавируси и 6 канцерогенни агенти. Канцерогенните типове папиломавируси предизвикват ракови заболявания. Ако човек има много бенки и брадавици по кожата, това означава, че действа вирусен агент в организма, а при снижаване на имунитета има сериозен риск от онкологични заболявания.

Кожата има силна защита, но когато папиломавирусът навлезе в лигавиците (хранопровод, уретер, влагалище, маточната шийка), силата му се увеличава десетократно. Наличието на множество бенки говори за полипоза. Тя е опасна за маточната шийка, за матката и за стомаха. Затова полипите трябва да се горят с лазер или да се правят противовирусни курсове на лечение.

Бенките не трябва да се облъчват, масажират, режат. Те трябва да се коагулират.

След прием на сяра с микрохидрин за 6 месеца бенките започват да изчезват. Сярата има мощно противовирусно действие и стимулира имунитета. Ако по някаква друга причина приемате серни препарати около половин година, например заради артрит или остеохондроза, и бенките ви значително ще намалеят.

Какво влияе на кожата?

Храната. Тя трябва да е вегетарианска поне 80% и да съдържа фибри, за да се поддържа чистота на червата. Даже при обикновена детска диатеза трябва да се пие само вода, по възможост нехлорирана.

Болестотворни агенти. Кръвта трябва да се изследва за шестте типа канцерогенни папиломавируси, за токсокароза и кандида. Гъбичката оспергилиус е сериозен проблем. Тя поразява бронхите. Всеки пети човек на планетата страда от кандидоза. За съжаление, левкоцитите нямат ензим, който да разтваря кандидата, и затова организмът е практически беззащитен. Имунната система може да се справи с вирусите, но с гъбичките не. Ако бебето има млечница (стоматит), причината е кандида. В никакъв случай не трябва да се дават химични антибиотици, защото гъбичките се хранят от тях. Ако човек приема антибиотик (изключение прави кората на дървото розово лапачо), той размножава гъбичките. Кожата се лекува за половин година при комплексно въздействие: положителни емоции, вегетарианска храна, чиста вода и провеждане на 2-3 противопаразитни курса на лечение.

Следва рехабилитация с люцерна, витамин А, витамин Е, цинк, селен, сяра. Сярата влиза в състава на протеина метионин, който поддържа еластичността на кожата. Колагенът също се образува от сяра. Но ние получаваме незначителни количества сяра от храната. Тя се съдържа в граха, соята, боба. Много хора не обичат тези храни и страдат от дефицит на сяра, което води до ускоряване на стареенето и отпускане на кожата. Тургорът й зависи от качеството на колагенните влакна, а те зависят от сярата.

Източник: zdrave.to

Нашите слънчеви продукти, нежни към човешкия организъм, бзпощадни към паразитите:
Черен орех
Маслинови листа
Пипер, чесън, магданоз
Колоидно сребро
Чесън

Aко имате съмнения за паразитна инфекция, ние можем да помогнем с персонална програма, съставена от специалист с над 17 годишен опит в лечение с продуктите на компания Nature’s Sunshine.