Готу кола: непознатото растение, което така добре се грижи за нашето здраве

gotu-kola-naturessunshine-bulgaria-nsp-nature-sunshine-bad

Готу-кола е широколистно азиатско растение, което вирее най-вече в страни като Шри Ланка, Индия, Китай, Индонезия, както и в много африкански държави. Листата му напомнят мозъчно полукълбо, може би от там идват и неговите свойства да лекува безсъние, някои психични разстройства и депресивни състояния без да предизвиква приспивателен ефект. Още от древни времена, готу кола е било използвано широко от народните лечители срещу различни кожни заболявания, тумори, хемороиди, туберкулоза, хепатит, понижаване на кръвното налягане.

Готу кола помага на нашия организъм да се брани срещу различен тип токсини и представлява силен природен имуностимулатор. И с това далеч не се изчерпват свойствата на това учудващо растение.

Готу Кола и нервната система
Това ценно растение е получило второ название „тревата на паметта“ тъй като стимулира мозъчната тъкан, като по този начин ефективно помага за развитието на паметта и интелекта. Благодарение на способността си да подобрява кръвообращението и да доставя кислород на мозъка, готу кола стимулира мисловния процес, подобрява паметта, увеличава половата потентност и лекува главоболието. Екстракт от готу кола е бил успешно използван за третиране на бавноразвиващи се деца.

Според традиционната медицина от далечния Изток, много е полезно да се пие по една чаша отвара от листата на готу кола преди спане. По този начин сънят става дълбок, здравословен и отпочиващ, а пробуждането – лесно и приятно.

Към това нека прибавим и успокояващия ефект на готу кола върху цялото тяло, което го прави много полезен съюзник в борбата срещу тежки психични заболявания като шизофрения, епилепсия, старческа деменция.

Готу кола и нашата кожа
Готу кола е много полезно растение за бързото зарастване на всякакъв тип рани, като предотвратява образуването на кожни белези. То се бори успешно с дерматити, екземи, псориазиси, незарастващи язви.

Също така това растение помага за спиране на кашлицата при бронхитни заболявания като предизвиква отхрачващо действие.

Готу Кола и сърдечно-съдовата система
Готу кола въздейства благоприятно на кръвообръщението като укрепва стените на кръвоносните съдове. Използва се също така за лечение на тромбофлебит, сърдечна недостатъчност, високо кръвно налягане, разширени вени и различи болести на кръвта. Тъй като притежава диуретично действие, готу кола помага срещу изтръпване и подуване на краката; способства за извеждането на течности при хора, страдащи от задържане на вода.

Готу кола и репродуктивната система
Готу кола  се използва успешно за лечение на уринарни инфекции и венерически заболявания. То притежава друго ценно свойство: облекчава симптомите на критическата възраст.

След всичко написано до тук, е напълно нормално Готу кола да заема почетно място сред нашите „природно слънчеви продукти“ като в състава на едноименния БАД влизат разнообразни и широкоспектърни елементи, които въздействат благоприятно на много нива върху системите на нашия организъм.

Повече за БАД готу кола на компания NSP, прочетете ТУК!

gotu-kola-nsp-bulgaria-naturessunshine-bad-naturalno-zdrave