Природната панацея наречена Нони

noni-morinda-svoistva-zdrave-nsp

Нони (Morinda Citrifolia) е чудотворен плод, истинско съкровище от природата. Наричат го индийска черница, нони, моринда, нунааки, плажна черница и др. Ако този плод е познат от скоро в западните държави, то лечителите от Индия, Китай, Полинезия и Австралия, са го използвали от 2000 години насам в лечението на редица заболявания като:

 – хипертония
– висок холестерол
– слаб имунитет
– възпалителни процеси
– силноболезнени състояния
– нарушения в храносмилането (запек…)
– проблеми със сърдечно-съдовата система
– наличието на туморни образувания (особена ефикасност при тумори в начален стадий)
– депресивни състояния, безсъница
– артроза, артрит
– астма и алергии
– затлъстяване – помага за бърза загуба на тегло
– различни кожни проблеми (псориазис, акне, екзема…)
– паразитни инфекции
– проблеми с черния дроб
– лечение на зависимости (алкохол, тютюнопушене…)
– простатит, бъбречна дисфункция

Плодът Нони се характеризира с остър, горчив вкус и поради тази причина е много трудно да се консумира в прясно състояние. За сметка на това, е много по-лесно да се пие сок, чай или капсули от Нони/ Моринда.

Ето 10-тте най-важни лечебни свойства на този невероятен плод:

Естествен аналгетик – Моринда/ Нони носи неслучайно прозвището „дървото против главоболие“. Проучванията показват, че Нони намаля ставните и артритни болки.

Имуностимулатор – Нони активира макрофагите и съдейства за производството на повече лимфоцити, като по този начин подсилва имунната система. Нони/Моринда съдържа също така и антибактериални агенти, които се борят ефикасно срещу вредни бактерии като ешерихия коли, стафилококус ауреус и др.

Природен антидепресант – Редовната консумация на Моринда води до увеличаване производството на серотонин и мелатонин. Серотонинът отговаря за доброто настроение, емоциите и съня. Депресивните състояния се появяват при дисбаланс на серотонин в организма. Мелатонинът регулира качеството на съня. При по-голямо негово производство се наблюдава подобряване на всекидневното настроение.

Красива кожа и коса – съставките на плода Нони са полезни за болести като екзема, псориазис, трихофития и др. Моринда/ Нони прави кожата да изглежда гладка и красива, укрепва корените на косата, заздравява ноктите.

Антитуморно действие – Нони/ Моринда стимулира производството на азотен оксид, който възпрепятства размножаването на туморните клетки и подпомага организма в борбата му срещу рака. Плодът съдържа големи количества фитохимикали, които също се оказват ценни антитуморни съюзници. Силното съдържание на фитохимикали в Нони значително забавя и даже прекратява раковия процес.

Високо кръвно налягане – Плодът Нони има високо съдържание на фитонутриенти, селен и витамин С, които противодействат на свободните радикали върху стените на кръвоносните съдове. Това от своя страна съдейства за понижаване на кръвното налягане и има релаксиращ ефект.

Холестерол – Нони пречи на усвояването на лошия холестерол в организма. Така се намалява плаката в артериите, а това е гаранция за по-дълъг и здравословен живот.

Памет – както бе споменато малко по-горе Нони предотвратява абсорбирането на лошия холестерол, благодарение на голямото количество фитостероли. Това директно подпомага мозъчната дейност, тъй като се възпрепятства образуването на плака в артериите, снабдяващи мозъка с кислород.

Запек – плодът съдържа голямо количество разтворими фибри, които премахват напрежението в червата и омекотяват изпражненията. Освен това Нони съдържа редица витамини и минерали, които подобряват работата и здравето на червата.

Антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства – Нони може да се бори с инфекциите почти в същата степен, както се очаква от химическите лекарства из аптеките. Плодът съдържа антрахинони, скополетин, терпени и др., които подпомагат борбата със заболяванията и възпаленията.

Научно изследване на д-р Нийл Соломон

Най-накрая нека завършим с едно много интересно изследване от 1997 г. на д-р Нийл Соломон. Д-р Соломон е прекарал 10 години в изучаване на здравните и лечебни приложения на Нони/ Моринда. Той издава четири книги, в които обяснява профилактичните и лекарски приложения на този полезен плод.

В по-долната таблица, д-р Соломон, заедно с други специалисти от сферата на здравето, изследвали състоянието на над 10 000 пациенти, приемащи ежедневно нони за период от 3 месеца.

В таблицата фигурират състоянията, при които Нони е било предписано, броя пациенти и процента от тях, които са почувствал позитивен ефект. Посочено е също така основното активно вещество, което се предполага, че е подействало за постигане на подобрение.

Важно е да се отбележи, че Нони/ Моринда е било приемано самостоятелно, но може да придружава вече назначено лечение. В такъв случай, Нони не само че не пречи, но засилва лекарствения ефект.

klinichno-izledvane-polzite-ot-noni-morinda.jpg

Компания Nature’s Sunshine предлага капсули Моринда (Нони) с високо концентрирано съдържание. Научете по-подробно за тях ТУК !

morinda-noni-kapsuli-nature-sunshine-bulgaria1