Защо трябва да обичаме нашия черен дроб

nature-sunshine-products-bg-bulgaria-cheren-drob-zdrave

Като втори по-големина орган и изпълняващ многобройни важни функции, състоянието на черния дроб играе важна роля за цялостното здраве на организма. Черният дроб е част от чернодробната портална система, която контролира секрецията на глюкагон и инсулин в тялото, следи метаболизма и храносмилателните процеси, действа като пречиствателен филтър, произвежда холестерол както и кръвосъсирващи вещества.Ако неговото здраве е застрашено, това се отразява на всички системи в човешкия организъм.

В наше време, модерният живот води до силно замърсяване и претоварване на горкия черен дроб, който не смогва да изпълни оптимално безбройните си функции. Алкохолът, лекарствата, замърсителите и дори вирусните инфекции могат сериозно да увредят неговата активност. А симптомите, указващи чернодробни проблеми са толкова разнообразни, колкото и многобройни: хронична умора, хормонален дисбаланс, жълта кожа, гадене, депресия, затлъстяване, проблеми с кръвното налягане и др.

Тъй като здравето на нашето тяло зависи пряко от здравето на черния дроб, много важно е да се грижим всекидневно за доброто му функциониране.

Природата ни е дарила с растения, които са естествени антиоксиданти и детокс компоненти като магарешкия бодил, холин, N-ацетилцистеин…. Те не само пречистват черния дроб и предоставят така ценните за него, хранителни вещества, но също успяват да възстановят неговите увредени клетки. Компания НСП се е вдъхновила от природата за изработването на биологично активните и чисти добавки гарантиращи здраве на черния дроб: Лецитин, Репей, МСМ, Омега-3

Ето няколко съвета за здрав черен дроб:

– здравословен начин на живот: уравновесено хранене плюс редовна физическа дейност определено ще подобрят работата на черния дроб

– разнообразна консумация на храни от всички хранителни групи (зърнени храни, протеини, млечни продукти, плодове, зеленчуци, мазнини). Храните с високо съдържание на фибри, както и пресните плодове и зеленчуци, пълнозърнестия хляб и ориз са за предпочитане. Алкохолът унищожава чернодробните клетки и трябва да се избягва.

– дозирайте правилно приема на лекарства: неправилната или неподходящо комбинирана употреба на лекарства може да доведе до трайни увреждания на черния дроб. Следвайте указанията за прием и се консултирайте с вашия лекар/ фармацевт.

– сведете до минимум директния контакт с токсини чрез почистващите препарати и аерозоли за дома, както и чрез различните инсектициди, химикали и химични добавки в цигарите. Впрочем ако пушите, направете необходимото за да се отървете от този вреден за здравето и за вашето портмоне, навик. Добавката 5 HTP Power може да ви помогне да се преборите с алкохолната или тютюнева зависимост.

zdrave-cheren-drob-nsp-nature-sunshine-products-bulgaria