Ето какво разкриват мимическите бръчки за нашето здраве

kakvo-razkrivat-brachkite-na-liceto-za-zdraveto

Изразени или не толкова дълбоки – всеки от нас има някакви бръчки по лицето. Но е слабо известен факта, че бръчките не издават само възрастта на даден човек, а носят и много по-богата информация относно състоянието на неговия организъм. И така, нека разгледаме какво разкриват за нашето здраве тези неестетични „кожни бразди“!

0-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Хоризонтални бръчки на челото

1-kakvo-razkrivat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Този тип бръчки носят прозвището „бръчки на безпокойствието“. Те показват, че дълго време сте били или все още сте подложени на прекомерен стрес. Тези бръчки са тясно свързани със стомаха и издават извънредна консумация на сладки или мазни храни, както и прием на малко вода.

Бръчка до дясната вежда

2-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Наличието на такава бръчка говори, че вътрешните органи функционират зле. В частност тази бръчка е свързана с черния дроб и говори за остра нужда от детоксикация.

Бръчка до лявата вежда

3-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Точно както бръчката до дясната вежда е свързана с черния дроб, тази намираща се до лявата вежда има пряко отношение към далака. Тя показва слаба активност или проблеми с този орган.

Бръчка в началото на носа

4-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Тази бръчка е знак за алергии. Странното е, че също така, тя е свързана с либидото.

Бръчки тип „пачи крак“

5-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Едни от най-бързо появяващите се и най-често срещани бръчки. Те значат, че когато се усмихвате вие го правите от сърце, но също така и евентуални проблеми със зрението. Пачият крак е свързан с вътрешните органи – стомах, бъбреци и черен дроб. Този тип мимически бръчки показват, че тези органи не функционират добре и че имате нужда да промените начина си на живот – хранене и физическа дейност.

Торбички под очите

6-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Тази част от лицето е свързана с бъбреците. Ако имате торбички под очите, то вашите бъбреци не функционират на пълен капацитет. Но торбичките под очите са също свързани с кръвообращението и може да индикират проблеми в тази насока.

Отпуснати бузи

7-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Бузи, които провисват или нямат руменина може да значат проблеми с храносмилателната система. Пъпки, прекомерна червенина и петна по бузите пък указват за възможни усложнения с белите дробове.

Червен нос

8-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Носът е свързан със сърцето и сърдечно-съдовата система. Зачервен нос показва проблеми с кръвното налягане.

Бръчки около устата

9-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Бръчките, разположени отстрани на устата са свързани с дебелото черво. Повечето хора не се сещат да поддържат добра хигиена на дебелото черво и тук трябва да се подчертае важността на този орган за здравето на човека. За щастие дебелото черво не изисква много сложни грижи – балансирано хранене, витамин Д, физически упражнения и много течности, ще заличат бръчките около устата.

Бръчки от смях

10-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Разбира се, този тип мимически бръчки сигурно са причинени от чест смях. Но ако мислите, че не е това причината, то тогава те сигнализират за слабо работещ панкреас. За да го подсилите консумирайте по-често боровинки, череши, грозде, чесън, спанак…

Бръчки над горната устна

11-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Този тип мимически бръчки не се появяват при всеки. Най-чести са при пушачите. Но освен това, тези бръчки показват евентуални проблеми във функционирането на далака. Зеленчуците, полезни за този орган са ряпата, морковите и други кореноплодни. Малки, но чести хранения през деня, също спомагат за укрепване на далака.

Петна по устните

12-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Петната по устните за знак за лошо кръвообращение или за слаба функция на дебелото черво. При първото се препоръчва йога, спортуване или пиене на хранителна добавка като Грипайн. А във втория случай, консумирането на храни с високо съдържание на фибри. Дебелото черво може да се прочисти у дома, чрез специални практики или с помощта на специалист.

Бръчки на врата

13-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Бръчките на врата са двойна проклетия: първо са бръчки и второ са така разположени, че създават илюзията за двойна брадичка. Във всеки случай, те са знак за наднормено тегло. Не се изключва и вероятността, тези бръчки да са индикатор за проблеми с активността на щитовидната жлеза. Има няколко начина да стимулираме работата на щитовидната жлеза и така да отслабнем по естествен начин. Благодарение на йод, цинк и премахвайки глутена от нашето хранене.

Пръстени около ириса

14-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Освен бръчките, очите също имат нужда от всекидневно наблюдение. Ако случайно забележите „пръстени“ около ириса на очите, това значи, че нивата холестерол във вашия организъм са завишени. Лошият холестерол е опасен за здравето и може да доведе до сериозни последствия като инфаркт и други сърдечни заболявания. За балансиране на холестерола, трябва да се избягват транс-мазнините в полза редовния прием на зеленчуци, соя и ядки. Добавка като Холестерол-Рег ще Ви помогне да сведете вашия холестерол в рамките на нормалното.

Изпъкнали вени по слепоочието

15-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Такива вени сочат за високо кръвно налягане. Стресът е основната причина, с която трябва да се преборите. Йога, релаксация, уик-енд сред природата ще бъдат от значителна помощ. Относно храненето, трябва да се намали драстично солта и да се наблегне на плодове като бананите, както и да се подсили физическата активност.

Бръчки под долната устна

16-kakvo-kazvat-brachkite-na-liceto-za-nasheto-zdrave

Бръчки, разположени между долната устна и брадичката показват стаени негативни емоции. Екстериоризирайте негативните чувства пред близък човек, който ще ви изслуша или с помощта на психолог. След като емоционалния багаж е олекнал, тази бръчка ще избледнее.

Важно е да следим как се променя нашето лице с времето тъй като то е огледало на това, което се случва вътре в нас.