Интервю с проф. Неумивакин: болести като рак и СПИН не съществуват

ivan-pavlovic-neumivakin-bolesti-kato-rak-spin-niama
Проф. Иван Павлович Неумивакин е доктор на медицинските науки, лауреат на държавни отличия, член на Руската академия на естествените науки. Автор е на повече от 200 научни разработки и изобретател със защитени 85 авторски документа. 30 години специализира космическа медицина. Той е бащата на уникалната болница, известна като „болница в космическия кораб“. Той е разработил множество принципи и методи за оказване на медицинска помощ на космонавтите по време на полет, особено при тези с по-голяма продължителност. Негови открития се използват и от американските специалисти в НАСА. Името му повече от 40 години се свързва с алтернативната медицина. Ето какво казва за лечението на болестите професора пред „Наше здоровье”.

 

 – Проф. Неумивайкин, как успяхте да предпазите руските космонавти от болестите?

– Първо трябваше да определя къде е границата между здраве и болест, защо човек започва да боледува? Второ, мога ли да използвам нещо в космоса от арсенала на официалната медицина? Оказа се, нищо! В моята докторска дисертация имам четиридесет авторски свидетелства. Те все още са приоритет. След като се пенсионирах, се опитах да внедря в системата на здравеопазването всичко, което бях приложил в космоса. Но се натъкнах на ожесточена съпротива. Оказа се, че с разработките си „подкопавам авторитета на националната наука“. А аз открих основната причина, поради която човек се разболява.

– В какво се разминавате с официалната медицина?

– Те препоръчват: първо, второ, трето. Но ние с вас сме енергосистема, жива машина. Вътре в нас има „конвейер”, а устата е „раздробяващата система”. Ние не трябва просто да поглъщаме храната, а да я дъвчем добре, на практика – да я „пием“. В това време „компютърът“ – мозъкът ни – „вижда“: хляб, овесена каша, парчета месо… И дава инструкции на стомаха. За месото е необходима по-концентрирана солна киселина, а за хляба – малко по-малко, за овесената каша – също. Но вие сте погълнали храната, без да я дъвчете. Тя само в горната част леко се обгръща от солна киселина, която не може да проникне вътре в парченцата.

Но най-ужасното нещо е, че в този момент солната киселина, която се е отделила в достатъчни количества за преработката на същото това парче месо, се разтваря във водата, която в края на храненето се използва у нас като „трето“ ястие. Вие сте намалили концентрацията на киселината, в резултат на което храната не може да се усвои. И всичко, което сте изяли, се превръща в шлака – непреработени продукти от обмяната на веществата.

Ние ядем четири до пет пъти повече, отколкото е необходимо за съхраняване на здравето ни. Останалата излишна храна – това е работа за лекарите, началото на заболяването ви. Ако не днес, то утре – но това със сигурност ще стане.

– Предлагате да пием по-малко течности?

– Зависи какви течности. Факт е, че само „чистата“ вода преминава в клетката. Точно такава вода трябва да пиете по два литра. Минералните води, особено газираните напитки, са опасни продукти.

Клетката трябва да ги пречиства. Кафето и чаят дават кратък прилив на енергия, но това утежнява само недостига на вода. Тези и други напитки не могат да се преработват. „Мръсната“ вода навлиза в клетката и вместо да получи енергия, последната трябва да я харчи за почистване на течността. „Мръсотията“ се изхвърля, а водата не достига – и енергията е малко.

Сега мисля, че е разбираемо защо клетката се замърсява. И няма никакво значение в какво се изливат „мръсните“ течности: в атеросклероза, хипертония, аритмия. Във всичко, за което се сетите! Основната причина за по-голямата част от болестите е очевидна.

– Включително с рак и СПИН ли?

– Мисля, че тези болести не съществуват.

– Как така не съществуват?

– Има състояния, свързани с натрупване на шлаки в тялото. Клетките започват да живеят в него, всъщност в гнила, безкислородна среда. Ето защо те мутират, стават онкомаркери. Всъщност ракови клетки има във всеки организъм, но при здравия човек те са потиснати от имунната система. И когато човек е изтощен, тези клетки започват да се размножават бързо. По принцип имаме нужда от тях – за да знае организмът, че доброто и злото са винаги заедно. Но доброто не трябва да позволява на злото да се разпространява. И ако сами потискате доброто – заради стрес, неправилно хранене, липса на физическа активност и така нататък, доброто си отива, а мястото му заема злото.

Ние създадохме оздравителен център, където в продължение на три седмици без медикаменти и клизми прочистваме вътрешната среда на организма. И при човека изчезва например хипертонията. А ние просто извеждаме „мръсотията“ от организма.

– Как?

– Благодарение на полугладно съществуване. Специални билкови чайове за пречистване на кръвта, черния дроб, бъбреците и панкреаса. Специална система, която дава възможност два дни да се гладува и да се пият само тези чайове.

– В центровете ви успешно лекувате множествена склероза, Паркинсон и други заболявания, които се считат за нелечими…

– След три до шест месеца пациентите, които са били на легло, вече ходят до магазина, пазаруват, обслужват се сами. Тайната е проста: те насищат клетките си с вода, която преди това им е липсвала фатално.

Лекарите не обръщат внимание на факта, че водата е най-добрият електролит, тя е енергия. Без нея митохондриите не работят – своеобразни водноелектрически централи, които снабдяват клетката с енергия. И първият орган, който страда поради липсата на вода, това е мозъкът. Следователно, появява се раздразнителност, главоболие, мигрена, умора, лоша успеваемост. Днес аз официално заявявам, че от моя гледна точка диагноза няма. Рак и СПИН – това са състояния; следствия, а не причина.

Ако човек е сигурен, че ракът е временно състояние, ще може да се отърве от него. За да постигнете това, трябва първо да погледнете какво лошо сте направили в живота си, да се покаете за греховете си, да поискате прошка от хората, които сте наранили. А след това ще трябва да настроите съзнанието си за оздравяване. Именно това настройване побеждава всякакви вредни фактори.

– Хората са много изненадани, когато им казвате, че сърцето не е в гърдите…

– Сърцето е двигател за изпомпване на течности, то основно се намира под пъпа…

– Как така?

– Един възрастен е с височина 150-180 см. Течността, под влияние на тежестта, пада надолу, но е необходимо да се повдигне от долу на горе. И това го правят мускулите, в които се намират кръвоносните съдове. Това са специални помпи, които като се контрактират, избутват кръвта нагоре. И ако собственикът на тялото не се занимава с тях: не спортува, не тренира мускулите на торса и краката си, развива се атеросклероза, разширени вени, трофични нарушения. На фона на „замърсяването“ в тялото кръвта се сгъстява. И сърцето трябва да полага повече усилия, за да изтласка тази кръв. Първо се развива лявокамерна хипертрофия, след това започват различни видове аритмии, инфаркти или инсулти. Сърцето не разполага с достатъчно мощност да работи вместо петстотинте и повече мускули, които е трябвало да изпомпват кръвта.

Така че сърцето трябва да работи с добра кръв, не сгъстена, а течна, пълна с вода. Но как да постигнат това хората, почти никой не ги учи.

Малко хора знаят, че трябва да се пие вода 10-15 минути преди хранене – една или две чаши. Така тя свободно преминава през малката кривина на стомаха и се събира в областта на дванадесетопръстника – там, където се натрупват алкални вещества. В резултат на това водата не се окислява в стомаха, а се алкализира.

– Традиционните компот, кафе или чай не може ли да се пият след хранене?

– В никакъв случай! Човек може само да си изплакне устата след хранене. И час и половина-два след яденето на месо не трябва да се консумира или пие нищо: необходимо е, за да може стомашният сок да преработи, „да разяде“ месото. Защото човек се нуждае от нещо в него, та нали живее „в периодичната система на Менделеев” и трябва да попълни организма си с всички елементи.

И ако на гладно, когато стомахът е празен, искате да ядете – трябва да пиете вода. Пили сте вода – половин час не ви се иска да ядете. След това отново пийте още вода. И когато „стомахът ви започне да стърже” – яжте.

У нас като стане дванадесет часа всички отиват на обяд в стола. Но не трябва да ядете, ако не сте гладни! Необходимо е да дадете на тялото си почивка. Тъй като храната, която сте поели сутринта, още не е преработена! Ако натрупате още отгоре, ще изгние. Оттук и всички негативни последици.

Така че пийте вода на празен стомах. Водата е храна, защото ние всъщност три четвърти сме от вода. През деня на празен стомах изпивайте по 1,5-2 литра чиста вода. Всичко останало не работи в полза на здравето.

Вгледайте се в хората над 60-70 години. Когато започнат да пият по около два литра на ден чиста вода, бръчките им се изглаждат, червата започват да работят нормално.

Във водата клетката се къпе – тя е в основата на живота й. Поради това трябва да се пие много вода, само на празен стомах и само чиста вода.

– И откъде да я вземем?

Чистата вода – не е тази, която се продава. Бутилираната вода е кисела, тя има рН 6,5-7. А как да си направим наистина чиста вода? Във водопровода водата е нормална. Вечерта можете да си налеете вода от чешмата в тенджера или бутилка. След като постои, хлорът излиза от нея. На сутринта там със сигурност ще има утайка, макар и да не се забелязва с просто око. Трябва внимателно да изсипете горната част от водата, около две трети от общия обем, но не бива да я кипвате, както обикновено се практикува, а изчакайте да се появят само малки мехурчета в нея – така водата запазва структурата си в продължение на един ден. От такава вода се нуждаят клетките ни. Тя вече не изразходва енергия за почистването й. Това е наистина жива вода, която връща на човек здравето.

– Кажете ни кога трябва да ядем храната, за да сме здрави?

– Факт е, че ако ядете след седем часа вечерта, вие никога няма да бъдете здрави. Инсулинът, който се секретира от панкреаса в 19 часа, преработва храната за два часа. Ако сте изяли нещо сладко, инсулинът няма да позволи захарта ви да се повиши над нормалното. А след 21:00 ч. панкреасът трябва да спи заедно със стомаха – по това време в тях не трябва да има храна. След това те предават щафетата на епифизната жлеза, която произвежда мелатонин – хормона на растежа – той се отделя в 23 часа.

 И накрая – 4 най-важни правила за здравето според проф. Неумивакин

 – Пийте повече вода.

– Чаят, кафето и сока не са вода, и променят енергията на водата в организма. През нощта тялото обработва 1,5 течности в тялото. За да предотвратите обезводняването трябва да осигурите на тялото повече от това количество.

– Храните трябва да са в почти течно състояние, а не да се дъвче. Не трябва да се пият течности по време на хранене или непосредствено след хранене, защото така намаляват стомашните сокове, които обработват храната.

– Трябва да сте сигурни че киселинно-алкалния баланс в организма е в нормите.  В устата, ние имаме алкална реакция pH7,6-7,9, в стомаха  рН 0,5-0,1, киселинна стойност в кръвната плазма е рH 7,4. Ако тези стойности са по-ниски в тялото се получава  подкиселяване, от което страдат 99% от хората. При тези хора се получават патогенни организми в това число и ракови клетки. Ако рН плазмата е по-малко от 7, е почти сигурно да се разболеете от рак, ако обаче клетките са поставени в алкална среда  7,4 раковите клетки умират. Повишете нивото на алкалната среда в тялото, като ядете хляб.  Сутрин на гладен стомах пийте по една чаена лъжица гореща вода. Содата също помага, като може да я добавяте докато миете зъбите си.

Източници: pik.bg & zdrave.to